Μουτ - Αιγυπτιακό ωροσκόπιο

Μουτ

Στο ζώδιο ανήκουν οι γεννημένοι: από 22 έως 31 Ιανουαρίου ή από 8 έως 22 Σεπτεμβρίου

Από τη στιγμή που ήρθατε στον κόσμο κάτω από την επιρροή της Μουτ, τα πόδια σας πατούν σταθερά στη γη και αντιμετωπίζετε με ρεαλισμό τη ζωή. Ανήκετε στην κάστα εκείνη των ανθρώπων που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, ενώ συγχρόνως προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σας χαρακτηρίζει μια έμφυτη περιέργεια για οτιδήποτε καινούργιο. Κατά βάθος, είστε ένας γεννημένος καλλιτέχνης, που κρύβει τις ευαισθησίες του και απομονώνεται για να προστατευθεί.

Αρκετά συχνά οι άλλοι σας θεωρούν μυστικοπαθείς, μεμψίμοιρους, «περίεργους» αλλά και φωτισμένους. Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζεστε, αφού πιστεύετε ότι η χαρά «πληρώνεται». Το αντίτιμο για εσάς είναι οι ενοχή που νιώθετε όταν σας αγαπούν ή όταν νιώθετε ευτυχισμένοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μελαγχολία, τον αυτοσαρκασμό και τη ροπή στη μοναξιά.

Η ανάγκη για αυτοπροστασία και η ευαισθησία σας, εμποδίζουν τους άλλους να μοιραστούν τον τεράστιο ψυχικό πλούτο σας και φρενάρουν την ερωτική «επανάσταση». Ένα «οιδιπόδειο» που υποβόσκει, σας σπρώχνει σε σχέσεις που υπόσχονται τρυφερότητα, προστασία και αμφίβολο ερωτισμό.

Αν και είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα μέσα από την αγάπη, πέφτετε θύματα της αφέλειάς σας ή της εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν. Τελικά, θα πιστέψετε στον εαυτό σας και θα κερδίσετε την αγάπη που πραγματικά επιθυμείτε. Είστε άνθρωποι ήρεμοι και δημιουργικοί. Θέλετε να γνωρίζετε νέο κόσμο και ανθρώπους, ενώ έχετε μεγάλη περιέργεια, η οποία όμως πολλές φορές καταπιέζεται από την ήρεμη φύση σας.

Χρώματα: καφέ (αρσενικό), κόκκινο (θηλυκό)
Ταιριάζει με τα ζώδια: Άμμων-Ρα, Θωθ