Τοξότης - γενικά χαρακτηριστικά

Τοξότης είναι όσοι γεννήθηκαν από 23 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου

Η σημερινή πρόβλεψη του ζωδίου: Κοινωνικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και η διασκέδαση σας απασχολούν αυτή την περίοδο. Νιώθετε όμορφα και αρκετά...

Τα γενικά χαρακτηριστικά του ζωδίου Τοξότης

Αρσενικό. Φωτιά. Ευμετάβλητο

Μέρος του Σώματος: Ισχία και Μηροί
Κυβερνήτης Πλανήτης: Δίας
Μέταλλο: Κασσίτερος
Ημέρα: Πέμπτη
Φυσικός Οίκος: 9ος
Χρώμα: Κυανό
Πολύτιμος Λίθος: Τουρκουάζ

Θετικές Ιδιότητες του Τοξότη
Πρόσχαρος, αισιόδοξος. Πολύπλευρος, εύστροφος, ελεύθερο μυαλό, ευπροσάρμοστος, με γερή κρίση και φιλοσοφημένη σκέψη, αγαπάει με πάθος την ελευθερία. Ειλικρινής και έντιμος. Αξιόπιστος και ευσυνείδητος.

Αρνητικές Ιδιότητες του Τοξότη
Επιρρεπής σε υπερβολές. Χωρίς τακτ, ανήσυχος, ανέμελος. Παράλογα αισιόδοξος. Καυχησιάρης. Ανεύθυνος. Πεισματάρης και ιδιότροπος.

Χαρακτήρας
Στα νεανικά του χρόνια εντελώς ανέμελος, τρέχει δαιμονισμένα οδηγώντας αυτοκίνητο χωρίς να παίρνει μέτρα ασφάλειας, μεθάει από την ηδονή του ιλίγγου, αλλά τελικά μαθαίνει από τα σφάλματά του πολύ περισσότερο από όσο συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Αν και δεν τον εγκαταλείπει ποτέ η χαρά που βρίσκει στην προσωπική του ελευθερία, κατορθώνει να χρησιμοποιήσει τέλεια τις εκπληκτικές διανοητικές του ικανότητες,, σπουδάζοντας και μελετώντας σοβαρά, ίσως φιλοσοφικά ζητήματα. Στα πρώτα του νεανικά χρόνια περιφρονεί όλες τις συμβατικότητες, μπορεί να πάει σ' ένα δείπνο με πουλόβερ, ενώ όλοι είναι επίσημα ντυμένοι και φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σπορ και την υπαίθρια ζωή, παρά για την πνευματική καλλιέργεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Ιδιαίτερη χαρά βρίσκει στην εξερεύνηση και κατάκτηση τομέων της γνώσης που του είναι άγνωστοι, ένας από τους τομείς του είναι οι ξένες γλώσσες, η αποταμίευση γνώσεων και η αξιοποίησή τους αργότερα. Διαλέγει έναν στόχο που φαίνεται να μην μπορεί να τον φτάσει. Όσο όμως τον πλησιάζει, το βλέμμα του αναζητεί κιόλας άλλον στόχο πιο μακριά και πιο ψηλά, ανυπομονώντας ν' αρχίσει ένα νέο πρόγραμμα πριν ολοκληρώσει το προηγούμενο. Ο Τοξότης αισθάνεται πάντα την ανάγκη να σκέφτεται ελεύθερα. Δεν μπορεί να αναχθεί το παραμικρό αίσθημα περιορισμού, "κλεισούρας", τόσο από σωματική άποψη (το μικρό δωμάτιο, λόγου χάρη, με το μοναδικό παράθυρο που βλέπει σ' έναν τυφλό τοίχο απ' έξω), όσο και από αισθηματική άποψη (έναν γάμο, που αισθάνεται να τον κρατάει δεμένο). Το σύμβολο του ζωδίου, με τον Τοξότη που σημαδεύει με το βέλος τον στόχο του και έχει σώμα αλόγου, είναι χαρακτηριστικό. Συχνά αφοσιώνεται στην ιππασία ή σε άλλα σπορ, που έχουν σχέση με κίνηση στην ύπαιθρο. Η τάση για εξερεύνηση του αγνώστου μπορεί να στρέφεται στον κόσμο της φύσης ή του πνεύματος. Αληθεύει γι' αυτόν η ρήση "καλύτερα να ταξιδεύεις ελπίζοντας, παρά να φτάνεις". Στη ζωή του υπάρχει πάντα μια αναμέτρησή του με κάποια πρόκληση. Ο Τοξότης είναι πολύπλευρος και, όπως και ο Δίδυμος, έχει ανάγκη ν' ασχολείται με περισσότερα από ένα πράγματα κάθε φορά. Δεν είναι ασυνήθιστο να εργάζεται σε δυο ταυτόχρονα εργασίες. Όπως έχει ανάγκη από εντατική πνευματική επίδοση, έτσι επίσης έχει ανάγκη από πολλή σωματική άσκηση. Αν αισθανθεί κούραση, σημαίνει γι' αυτόν πως η απασχόλησή του είναι ανιαρή και πρέπει να την αλλάξει.

Πνεύμα
Ο Τοξότης μπορεί να παραβλέπει τις λεπτομέρειες, αλλά η αντίληψη του όλου ζητήματος, που τον διακρίνει, είναι αξιοθαύμαστη. Όταν μορφωθεί και πειθαρχήσει το πνεύμα του, είναι ικανός για πάρα πολλά. Βρίσκεται στο στοιχείο του όταν εξετάζει πολλά προβλήματα κάτω από το φως των νέων αντιλήψεων. Η πρόκληση που παρουσιάζει το κάθε πρόβλημα είναι μεγάλη χαρά για τον Τοξότη. Ανταποκρίνεται στην τάση του για εξερεύνηση, εξωθώντας τη σκέψη του ακόμα πιο πέρα, είτε προσπαθώντας να εξηγήσει την προέλευση ενός παράξενου ήχου κάπου κοντά του είτε αναζητώντας τον κώδικα κάποιας πανάρχαιης γλώσσας. Η πρόκληση είναι πάντα που τον συναρπάζει. Ο Τοξότης είναι κάθε άλλο παρά αγχώδης τύπος, η παράλογα υπερβολική αισιοδοξία του μάλιστα μπορεί να είναι επικίνδυνη γι' αυτόν.